Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu Hlavné menu 4 Prechod na navigáciu vodorovná
Obec Lovčica-Trubín

Ochrana osobných údajov

Ochrana osobných údajov

gdpr_th.png

 

 

 

 

 

Obec Lovčica-Trubín, Lovčica 116, Lovčica-Trubín 96623

 IČO: 00320838

 

ako prevádzkovateľ, poskytuje za účelom dodržiavania spravodlivosti a transparentnosti voči dotknutým osobám toto oboznámenie dotknutej osoby o spracovaním osobných údajov podľa článkov 13. a14. Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov

(ďalej len „Nariadenie“) a § 19 Zákona NR SR č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov pod názvom

 

ZÁSADY OCHRANY OSOBNÝCH ÚDAJOV

 

Účel spracúvania osobných údajov v evidencií daní a poplatkov

V rámci činnosti dochádza ku spracúvaniu osobných údajov za účelom vedenia evidencie a spracúvania agendy miestnych daní a poplatkov.

Okruh dotknutých osôb: obyvatelia s nahláseným trvalým alebo prechodným pobytom, osoby, ktoré vlastnia nehnuteľnosť v obci.

Zoznam osobných údajov: meno, priezvisko, titul, rodné priezvisko, dátum narodenia, rodné číslo, miesto narodenia, okres narodenia, štát narodenia, pohlavie, rodinný stav, údaje o pobyte trvalom/prechodnom, bankové spojenie.

Právny základ spracúvania osobných údajov: Zákon č. 369/1990 Z. z. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov,  Zákon č. 582/2004 Z. z. o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavby v znení neskorších predpisov, Zákon č. 563/2009 Z. z. o správe daní a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

Kategórie príjemcov: Daňový úrad - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov a Zákona č. 582/2004 Z. z. o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavby v znení neskorších predpisov, Súdy, OČTK - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Zákona 301/2005 Z. z. trestný poriadok v znení neskorších predpisov, Zákona č. 162/2015 Z. z. správny súdny poriadok v znení zákona č. 88/2017 Z. z., Zákona č. 125/2016 Z. z., Zákona o niektorých opatreniach súvisiacich s prijatím Civilného sporového poriadku, Civilného mimo sporového poriadku a Správneho súdneho poriadku a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Exekútor - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle zákona č. 233/2015 Z. z. o súdnych exekútoroch a exekučnej činnosti (Exekučný poriadok) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, Oprávnený orgán štátu - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Všeobecného nariadenia o ochrane údajov.

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov: 10 rokov

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Z dôvodu dodržiavania zásady minimalizácie sú všetky Vami poskytnuté osobné údaje nevyhnutnou zákonnou požiadavkou pre naplnenie účelu ich spracúvania.

 

Účel spracúvania osobných údajov v časopise

V rámci činnosti dochádza ku spracúvaniu osobných údajov v časopise z akcií a aktivít prevádzkovateľa.

Okruh dotknutých osôb: fyzické osoby.

Zoznam osobných údajov: titul, meno, priezvisko, fotografia, osobný príbeh, príbeh iných dotknutých osôb.

Právny základ spracúvania osobných údajov: súhlas dotknutej osoby.

Kategórie príjemcov: subjekty, ktorým osobitný predpis zveruje právomoc rozhodovať o právach a povinnostiach fyzických osôb: súdy, orgány činné v trestnom konaní.

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov: 5 rokov

Zverejňovanie: z rôznych akcií a aktivít prevádzkovateľa na webovom sídle.

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať súhlas so spracovaním osobných údajov, ktoré sa jej týkajú. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním; pred poskytnutím súhlasu musí byť dotknutá osoba o tejto skutočnosti informovaná. Dotknutá osoba môže súhlas odvolať rovnakým spôsobom, akým súhlas udelila.

 

Spracúvania osobných údajov v Evidencii detí (žiakov)

V rámci činnosti dochádza ku spracúvaniu osobných údajov v evidencii detí.

Okruh dotknutých osôb: deti, zákonní zástupcovia detí.

Zoznam osobných údajov: meno, priezvisko, dátum narodenia, rodné číslo, bydlisko, informácie o zákonnom zástupcovi ( titul, meno, priezvisko, bydlisko, telefónne číslo, email).

Právny základ spracúvania osobných údajov: Zákon č. 245/2008 Z. z.  o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, Zákon č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a zmene a o doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, Zákon č. 597/2003 Z. z. o financovaní základných škôl, stredných škôl a školských zariadení, Zákona č. 345/2012 Z. z. o niektorých opatreniach v miestnej štátnej správe a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Zákon č. 184/2009 Z. z. o odbornom vzdelávaní a príprave a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Zákon č. 317/2009 Z. z.  o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, Zákon 5/2004 Z. z. o službách zamestnanosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

Kategórie príjemcov: Zriaďovateľ - Zákon č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a zmene a o doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov,  Zákon č. 597/2003 Z. z. o financovaní základných škôl, stredných škôl a školských zariadení, Zákon č. 345/2012 Z. z. o niektorých opatreniach v miestnej štátnej správe a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky, Dátové centrum rezortu školstva – Rezortný informačný systém, NÚCEM, Štátna školská inšpekcia - Príslušné zákony (Zákon č. 597/2003 Z. z. o financovaní základných škôl, stredných škôl a školských zariadení, Zákon č. 245/2008 Z. z.  o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov,  Zákon č. 184/2009 Z. z.  o odbornom vzdelávaní a príprave a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Zákon č. 317/2009 Z. z.  o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov) a subjekty, ktorým osobitný predpis zveruje právomoc rozhodovať o právach a povinnostiach fyzických osôb: súdy, orgány činné v trestnom konaní.

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov:

Osobný spis dieťaťa

10 rokov

Prihlášky, rozhodnutie, oznámenia o prijatí/neprijatí                                                              

  5 rokov

Rozhodnutia o prerušení a o predčasnom ukončení dochádzky dieťaťa                                                                                           

  5 rokov

Dochádzka dieťaťa

  3 roky

Splnomocnenie rodičov o prevzatí dieťaťa

  2 roky

Potvrdenie o bezinfekčnosti dieťaťa

  5 rokov

Záznamy o deťoch, pedagogická charakteristika

  5 rokov

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Z dôvodu dodržiavania zásady minimalizácie sú všetky Vami poskytnuté osobné údaje nevyhnutnou zákonnou požiadavkou pre naplnenie účelu ich spracúvania.

 

Účel spracúvania osobných údajov v Evidencii žiakov (detí)

V rámci činnosti dochádza ku spracúvaniu osobných údajov v evidencii žiakov (detí).

Okruh dotknutých osôb: Žiaci (detí), Zákonní zástupcovia žiakov (detí)

Zoznam osobných údajov: meno, priezvisko, titul, rodné priezvisko, dátum a miesto narodenia, rodné číslo, bydlisko, štátna príslušnosť, národnosť, údaje o fyzickom a duševnom

zdraví, údaje o mentálnej úrovni vrátane výsledkov pedagogicko-psychologickej a špeciálno-pedagogickej diagnostiky, údaje o zákonnom zástupcovi (meno, priezvisko, titul, bydlisko, adresa zamestnávateľa, telefón), rok školskej dochádzky, fotografia.

Právny základ spracúvania osobných údajov: Zákon č. 245/2008 Z. z.  o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, Zákon č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a zmene a o doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, Zákon č. 597/2003 Z. z. o financovaní základných škôl, stredných škôl a školských zariadení, Zákona č. 345/2012 Z. z. o niektorých opatreniach v miestnej štátnej správe a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Zákon č. 184/2009 Z. z. o odbornom vzdelávaní a príprave a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Zákon č. 317/2009Z.z.  o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, Zákon 5/2004 Z. z. o službách zamestnanosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

Kategórie príjemcov: Zriaďovateľ - Zákon č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a zmene a o doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, Zákon č. 597/2003 Z. z. o financovaní základných škôl, stredných škôl a školských zariadení, Zákon č. 345/2012 o niektorých opatreniach v miestnej štátnej správe a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky, Dátové centrum rezortu školstva – Rezortný informačný systém, NÚCEM, Štátna školská inšpekcia - Príslušné zákony (Zákon č. 597/2003 Z. z. o financovaní základných škôl, stredných škôl a školských zariadení, Zákon č. 245/2008 Z. z.  o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, Zákon č. 184/2009 Z. z. o odbornom vzdelávaní a príprave a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Zákon č. 317/2009 Z. z.  o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov) a subjekty, ktorým osobitný predpis zveruje právomoc rozhodovať o právach a povinnostiach fyzických osôb: súdy, orgány činné v trestnom konaní.

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov:

Triedna kniha

10 rokov

Triedna výkaz

60 rokov od narodenia žiaka

Protokol o komisionálnych skúškach

20 rokov

Rozvrh hodín 

  5 rokov

Učebné plány, učebné osnovy

10 rokov

Neprevzaté vysvedčenia

  5 rokov

Písomné práce žiakov

do konca príslušného šk. roka

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Z dôvodu dodržiavania zásady minimalizácie sú všetky Vami poskytnuté osobné údaje nevyhnutnou zákonnou požiadavkou pre naplnenie účelu ich spracúvania.

 

Účel spracúvania osobných údajov v Evidencii stravníkov

V rámci činnosti dochádza ku spracúvaniu osobných údajov pri evidencii stravníkov.

Okruh dotknutých osôb: fyzické osoby – stravníci.

Zoznam osobných údajov: titul: meno, priezvisko, titul, adresa, číslo triedy alebo číslo žiaka.

Právny základ spracúvania osobných údajov: Zákon č. 597/2003 Z. z. o financovaní základných škôl, stredných škôl a školských zariadení, Zákon č. 245/2008 Z. z.  o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, Vyhláška č. 330/2009 Z. z., Vyhláška Ministerstva školstva Slovenskej republiky o zariadení školského stravovania, Zákon č. 599/2003 Z. z. o pomoci v hmotnej núdzi, Zákon č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve, zmluvný vzťah s dotknutou osobou.

Kategórie príjemcov: subjekty, ktorým osobitný predpis zveruje právomoc rozhodovať o právach a povinnostiach fyzických osôb: súdy, orgány činné v trestnom konaní.

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov: 5 rokov

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Z dôvodu dodržiavania zásady minimalizácie sú všetky Vami poskytnuté osobné údaje nevyhnutnou zákonnou požiadavkou pre naplnenie účelu ich spracúvania.

 

Účel spracúvania osobných údajov v evidencii hrobových miest

V rámci činnosti dochádza k spracúvaniu osobných údajov za účelom vedenia agendy potrebnej k splneniu zákonnej povinnosti prevádzkovateľa pri vedení evidencie a prenájme hrobových miest.

Okruh dotknutých osôb: nájomcovia hrobových miest, osoby pochované na pohrebiskách obce, osoby, ktoré sa dopustia priestupku na úseku pohrebníctva.

Zoznam osobných údajov: meno, priezvisko, titul, rodné priezvisko, dátum narodenia, rodné číslo, miesto narodenia, okres narodenia, štát narodenia, pohlavie, rodinný stav, národnosť, dátum a miesto úmrtia, údaje o pobyte.

Právny základ spracovania osobných údajov: Zákon č. 369/1990 Z. z. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov. Článok 6 ods. 1, písm. b) NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ 2016/679 z 27. Apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov. Zákon č. 131/2010 Z. z. o pohrebníctve v znení neskorších predpisov. Zákon č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov.

Kategórie príjemcov: Regionálny úrad verejného zdravotníctva - Zákon č. 131/2010 Z. z. o pohrebníctve, Zmluvný prevádzkovateľ pohrebiska - pohrebná služba -  Zákon č. 131/2010 Z. z. o pohrebníctve, Zákon č. 455/1991 Zb. o živnostenskom podnikaní, Polícia, Okresný úrad - Zákon č. 372/1990 Z. z. o priestupkoch, Súdy, OČTK - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Zákona 301/2005 Z. z. trestný poriadok v znení neskorších predpisov, Zákon č. 444/2015 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 300/2015 Z. z.  Trestný zákon v znení neskorších predpisov, Zákona č. 162/2015 Z. z. správny súdny poriadok v znení zákona č. 88/2017 Z. z., zákona č. 125/2016 Z. z., Zákona o niektorých opatreniach súvisiacich s prijatím Civilného sporového poriadku, Civilného mimo sporového poriadku a Správneho súdneho poriadku a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Oprávnený orgán štátu - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Všeobecného nariadenia o ochrane údajov.

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov: 10 rokov

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Z dôvodu dodržiavania zásady minimalizácie sú všetky Vami poskytnuté osobné údaje nevyhnutnou zákonnou požiadavkou pre naplnenie účelu ich spracúvania.

 

Účel spracúvania osobných údajov – Infozákon

V rámci činnosti dochádza ku spracúvaniu osobných údajov pri evidencii fyzických osôb, ktoré požiadali sprístupnenie informácií.

Okruh dotknutých osôb: fyzické osoby, ktoré požiadali o sprístupnenie.

Zoznam osobných údajov: titul, meno, priezvisko, bydlisko, telefónne číslo, e-mail, podľa § 20 zákona 211/2000 Z. z. o slobodnom prístupe k informáciám.

Právny základ spracúvania osobných údajov: Zákon č. 211/2000 Z. z. o slobodnom prístupe k informáciám.

Kategórie príjemcov: subjekty, ktorým osobitný predpis zveruje právomoc rozhodovať o právach a povinnostiach fyzických osôb: súdy, orgány činné v trestnom konaní.

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov: žiadosti – 5 rokov

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Z dôvodu dodržiavania zásady minimalizácie sú všetky Vami poskytnuté osobné údaje nevyhnutnou zákonnou požiadavkou pre naplnenie účelu ich spracúvania.

 

Účel spracovania osobných údajov v inštitúte osobitného príjemcu

V rámci činností dochádza k spracovaniu osobných údajov za účelom realizácie inštitútu osobitného príjemcu prídavku na dieťa a dávky v hmotnej núdzi.

Okruh dotknutých osôb: nezaopatrené dieťa, zákonný zástupca nezaopatreného dieťaťa, poberateľ dávky v hmotnej núdzi.

Zoznam osobných údajov: meno, priezvisko, bydlisko.

Právny základ spracovania osobných údajov: Zákon č. 417/2013 Z. z. o pomoci v hmotnej núdzi a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Zákon č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov.

Kategórie príjemcov: Príslušné školské zariadenie - Zákon č. 600/2003 Z. z. o prídavku na dieťa a o zmene a doplnení zákona č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších

predpisov, Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny - Zákon č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky,  Súdy, OČTK - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Zákona 301/2005 Z. z. trestný poriadok v znení neskorších predpisov, Zákona č. 162/2015 Z. z. správny súdny poriadok v znení zákona č. 88/2017 Z. z., Zákona č. 125/2016 Z. z., Zákona o niektorých opatreniach súvisiacich s prijatím Civilného sporového poriadku, Civilného mimo sporového poriadku a Správneho súdneho poriadku a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Oprávnený orgán štátu - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Všeobecného nariadenia o ochrane údajov.

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov: 10 rokov

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Z dôvodu dodržiavania zásady minimalizácie sú všetky Vami poskytnuté osobné údaje nevyhnutnou zákonnou požiadavkou pre naplnenie účelu ich spracúvania.

 

Účel spracovania osobných údajov v kamerovom informačnom systéme

V rámci činností dochádza k spracovaniu osobných údajov za účelom ochrany verejného poriadku a bezpečnosti, odhaľovania kriminality, ochrany zdravia a majetku.

Okruh dotknutých osôb: osoby nachádzajúce sa v priestore monitorovanom kamerovým systémom.

Zoznam osobných údajov: audio, video záznam.

Právny základ spracovania osobných údajov: oprávnený záujem prevádzkovateľa.

Kategórie príjemcov: Súdy, OČTK - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Zákona 301/2005 Z. z. trestný poriadok v znení neskorších predpisov, Zákona č. 162/2015 Z. z. správny súdny poriadok v znení zákona č. 88/2017 Z. z., Zákona č. 125/2016 Z. z., Zákona o niektorých opatreniach súvisiacich s prijatím Civilného sporového poriadku, Civilného mimo sporového poriadku a Správneho súdneho poriadku a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Oprávnený orgán štátu - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Všeobecného nariadenia o ochrane údajov.

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov: 1 deň

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Z dôvodu dodržiavania zásady minimalizácie sú všetky Vami poskytnuté osobné údaje nevyhnutnou zákonnou požiadavkou pre naplnenie účelu ich spracúvania.

 

Účel spracúvania osobných údajov v Evidencii čitateľov knižnice

V rámci činnosti dochádza ku spracúvaniu osobných údajov v evidencii čitateľov knižnice

Okruh dotknutých osôb: aktívni používatelia.

Zoznam osobných údajov: meno, priezvisko, titul, adresa trvalého bydliska, adresa prechodného bydliska, dátum a miesto narodenia, číslo dokladu totožnosti a jeho platnosť, najvyššie dosiahnuté vzdelanie, telefónne číslo, email, meno, priezvisko a adresa zákonného zástupcu dieťaťa.

Právny základ spracúvania osobných údajov: Zákon č. 126/2015 Z. z. o knižniciach a o zmene a doplnení zákona č. 206/2009 Z. z. o múzeách a o galériách a o ochrane predmetov kultúrnej hodnoty a o zmene zákona Slovenskej národnej rady č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov v znení zákona č. 38/2014 Z. z.

Kategórie príjemcov: subjekty, ktorým osobitný predpis zveruje právomoc rozhodovať o právach a povinnostiach fyzických osôb: súdy, orgány činné v trestnom konaní.

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov: 5 rokov

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Z dôvodu dodržiavania zásady minimalizácie sú všetky Vami poskytnuté osobné údaje nevyhnutnou zákonnou požiadavkou pre naplnenie účelu ich spracúvania.

 

Účel spracúvania osobných údajov v Evidencii zmlúv (nájomných zmlúv)

V rámci činnosti dochádza ku spracúvaniu osobných údajov, ktoré je nevyhnutné na plnenie zmluvy, ktorej zmluvnou stranou je dotknutá osoba, alebo na vykonanie opatrenia pred uzatvorením zmluvy na základe žiadosti dotknutej osoby.

Okruh dotknutých osôb: fyzické osoby – zmluvná strana.

Zoznam osobných údajov: meno, priezvisko, titul, adresa trvalého pobytu, adresa prechodného pobytu, telefónne číslo, e-mailová adresa, dátum narodenia, rodné číslo, druh a číslo dokladu totožnosti, podpis, číslo bankového účtu fyzickej osoby.

Právny základ spracúvania osobných údajov: § 13 ods. 1 písm. b) zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

Kategórie príjemcov: subjekty, ktorým osobitný predpis zveruje právomoc rozhodovať o právach a povinnostiach fyzických osôb: súdy, orgány činné v trestnom konaní.

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov: 10 rokov

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Z dôvodu dodržiavania zásady minimalizácie sú všetky Vami poskytnuté osobné údaje nevyhnutnou zákonnou požiadavkou pre naplnenie účelu ich spracúvania.

 

Účel spracúvania osobných údajov v Evidencii obyvateľov

V rámci činnosti dochádza ku spracúvaniu osobných údajov za účelom prihlasovania a odhlasovania občanov k trvalému alebo prechodnému pobytu.

Okruh dotknutých osôb:  obyvatelia s trvalým alebo prechodným pobytom.

Zoznam osobných údajov: ustanovené v § 11 zák. č. 253/1998 Z. z.

Právny základ spracúvania osobných údajov: Zákon č. 253/1998 Z. z. o hlásení pobytu občanov SR a registri obyvateľov SR v znení neskorších predpisov.

Kategórie príjemcov: MV SR - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Zákona č. 253/1998 Z. z. o hlásení pobytu občanov SR a registri obyvateľov SR v znení neskorších predpisov, Súdy, OČTK - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Zákona 301/2005 Z. z. trestný poriadok v znení neskorších predpisov, Zákona č. 162/2015 Z. z. správny súdny poriadok v znení zákona č. 88/2017 Z. z., Zákona č. 125/2016 Z. z., Zákona o niektorých opatreniach súvisiacich s prijatím Civilného sporového poriadku, Civilného mimo sporového poriadku a Správneho súdneho poriadku a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Exekútor - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle zákona č. 233/2015 Z. z. o súdnych exekútoroch a exekučnej činnosti (Exekučný poriadok) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, Oprávnený orgán štátu - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Všeobecného nariadenia o ochrane údajov, Okresný úrad - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle zákona č. 570/2005 Z. z. o brannej povinnosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov: 10 rokov

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Z dôvodu dodržiavania zásady minimalizácie sú všetky Vami poskytnuté osobné údaje nevyhnutnou zákonnou požiadavkou pre naplnenie účelu ich spracúvania.

 

Účel spracovania osobných údajov v evidencii opatrovateľskej služby

V rámci činností dochádza k spracúvaniu osobných údajov za účelom poskytovania opatrovateľskej služby.

Okruh dotknutých osôb: občania odkázaní na pomoc opatrovateľskej služby.

Zoznam osobných údajov: titul, meno a priezvisko, bydlisko, telefónne číslo, e-mail, číslo OP, dátum narodenia, rodné priezvisko, štátna občianstvo, prechodný pobyt, rodinný stav, u dôchodcov druh a výška dôchodku ,druh sociálnej služby, na ktorú má byť fyzická osoba posúdená, určenie, či býva žiadateľ vo vlastnom dome, vlastnom byte, v podnájme, poschodie, počet obytných miestností, počet členov žijúcich v spoločnej domácnosti, odôvodnenie potreby poskytovania sociálnej služby, osoby žijúce so žiadateľom v spoločnej domácnosti: ich meno a priezvisko, ich príbuzenský vzťah, telefonický resp. emailový kontakt na tieto osoby; blízke / kontaktné osoby žijúce mimo spoločnej domácnosti žiadateľa: ich meno a priezvisko, ich

adresa, telefonický resp. emailový kontakt na tieto osoby; odôvodnenie, prečo žiadateľa

nemôžu opatrovať rodinní príslušníci sami, prehlásenie o pravdivosti uvedených údajov a vlastnoručný podpis, lekársky nález na účely konania, v prípade fyzickej osoby pozbavenej spôsobilosti na právne úkony: meno a priezvisko opatrovníka, adresa opatrovníka, telefonický a emailový kontakt na opatrovníka a kópia právoplatného rozsudku v mene Slovenskej republiky o ustanovení opatrovníka.

Právny základ spracúvania osobných údajov: Zákon č. 369/1990 Z. z. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov, Zákon č. 448/2008 Z. z. o sociálnych službách a o zmene a doplnení neskorších predpisov.

Kategórie príjemcov: Súdy, OČTK - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Zákona 301/2005 Z. z. trestný poriadok v znení neskorších predpisov, Zákona č. 162/2015 Z. z. správny súdny poriadok v znení zákona č. 88/2017 Z. z., Zákona č. 125/2016 Z. z., Zákona o niektorých opatreniach súvisiacich s prijatím Civilného sporového poriadku, Civilného mimo sporového poriadku a Správneho súdneho poriadku a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Oprávnený orgán štátu - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Všeobecného nariadenia o ochrane údajov.

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov: 10 rokov

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Z dôvodu dodržiavania zásady minimalizácie sú všetky Vami poskytnuté osobné údaje nevyhnutnou zákonnou požiadavkou pre naplnenie účelu ich spracúvania.

 

Účel spracúvania osobných údajov v osvedčovaní listín a podpisov

V rámci činnosti dochádza ku spracúvaniu osobných údajov za účelom osvedčovania listín a podpisov na listinách a vedenie evidencie listín a podpisov.

Okruh dotknutých osôb: fyzická osoba, ktorej podpis sa osvedčuje.

Zoznam osobných údajov: meno a priezvisko fyzickej osoby, ktorej podpis bol osvedčený, adresu trvalého pobytu fyzickej osoby, ktorej podpis bol osvedčený, údaj, akým spôsobom bola preukázaná totožnosť fyzickej osoby, ktorej podpis bol osvedčený (druh a číslo preukazu totožnosti, adresa pobytu), rodné číslo.

Právny základ spracúvania osobných údajov:  Zákon č. 599/2001 Z. z. o osvedčovaní listín a podpisov na listinách okresnými úradmi a obcami.

Kategórie príjemcov: Súdy, OČTK - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Zákona 301/2005 Z. z. trestný poriadok v znení neskorších predpisov, Zákona č. 162/2015 Z. z. správny súdny poriadok v znení zákona č. 88/2017 Z. z., Zákona č. 125/2016 Z. z., Zákona o niektorých opatreniach súvisiacich s prijatím Civilného sporového poriadku, Civilného mimo sporového poriadku a Správneho súdneho poriadku a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Oprávnený orgán štátu - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Všeobecného nariadenia o ochrane údajov.

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov: 10 rokov

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Z dôvodu dodržiavania zásady minimalizácie sú všetky Vami poskytnuté osobné údaje nevyhnutnou zákonnou požiadavkou pre naplnenie účelu ich spracúvania.

 

Účel spracovania osobných údajov v evidencií poslancov

V rámci činností dochádza k spracúvaniu osobných údajov za účelom evidencie poslancov.

Okruh dotknutých osôb: poslanci.

Zoznam osobných údajov: titul, meno, priezvisko, telefónne číslo, email, dátum narodenia, číslo občianskeho preukazu., adresa trvalého pobytu.

Právny základ spracovania osobných údajov: Zákon č. 346/1990 Zb. o voľbách do orgánov samosprávy obcí v znení  neskorších predpisov, Zákon č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov.

Kategórie príjemcov: Súdy, OČTK - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Zákona 301/2005 Z. z. trestný poriadok v znení neskorších predpisov, Zákona č. 162/2015 Z. z. správny súdny poriadok v znení zákona č. 88/2017 Z. z., Zákona č. 125/2016 Z. z., Zákona o niektorých opatreniach súvisiacich s prijatím

Civilného sporového poriadku, Civilného mimo sporového poriadku a Správneho súdneho poriadku a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Oprávnený orgán štátu - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Všeobecného nariadenia o ochrane údajov.

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov: 10 rokov

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Z dôvodu dodržiavania zásady minimalizácie sú všetky Vami poskytnuté osobné údaje nevyhnutnou zákonnou požiadavkou pre naplnenie účelu ich spracúvania.

 

Účel spracúvania osobných údajov v Evidencii došlej a odoslanej pošty a v správe registratúry

V rámci činnosti dochádza ku spracúvaniu osobných údajov pri evidencii došlej a odoslanej posty a úkony spojené so správou registratúry.

Okruh dotknutých osôb: fyzické osoby – adresáti, zamestnanci.

Zoznam osobných údajov: Osobné údaje nachádzajúce sa v súboroch všetkých registratúrnych záznamov pochádzajúcich z činnosti spoločnosti a všetkých záznamov spoločnosti doručených, ktoré boli zaevidované v registratúrnom denníku a bolo im pridelené číslo spisu: meno, priezvisko, titul, trvalý pobyt, dátum narodenia, číslo občianskeho preukazu.

Právny základ spracúvania osobných údajov: Zákon č. 395/2002 Z. z. o archívoch a registratúrach a o doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, Zákon č. 305/2013 Z. z. o elektronickej podobe výkonu pôsobnosti orgánov verejnej moci a o zmene a doplnení niektorých zákonov ( zákon o e-Governmente).

Kategórie príjemcov: subjekty, ktorým osobitný predpis zveruje právomoc rozhodovať o právach a povinnostiach fyzických osôb: súdy, orgány činné v trestnom konaní.

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov: registratúrny denník 10 rokov

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Z dôvodu dodržiavania zásady minimalizácie sú všetky Vami poskytnuté osobné údaje nevyhnutnou zákonnou požiadavkou pre naplnenie účelu ich spracúvania.

 

Účel spracúvania osobných údajov – Rybárske lístky

V rámci činnosti dochádza ku spracovávaniu osobných údajov pri vydávaní a evidencia vydaných rybárskych lístkov.

Okruh dotknutých osôb: fyzické osoby – žiadatelia o rybársky lístok.

Zoznam osobných údajov: titul, meno, priezvisko, bydlisko, číslo OP, evidenčné číslo a označenie povolenia, údaje o platnosti a rozsahu povolenia, ktoré určuje užívateľ, rybársky revír, na ktorý sa povolenie vzťahuje; pri mladistvých do 15 roku veku dátum narodenia.

Právny základ spracúvania osobných údajov: Zákon č. 139/2002 Z. z. o rybárstve v znení neskorších predpisov, Zákon č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov.

Kategórie príjemcov: Ministerstvo životného prostredia SR: spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle: Zákona č. 139/2002 Z. z. o rybárstve v znení neskorších predpisov, Súdy, OČTK - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Zákona 301/2005 Z. z. trestný poriadok v znení neskorších predpisov, Zákona č. 162/2015 Z. z. správny súdny poriadok v znení zákona č. 88/2017 Z. z., Zákona č. 125/2016 Z. z., Zákona o niektorých opatreniach súvisiacich s prijatím Civilného sporového poriadku, Civilného mimo sporového poriadku a Správneho súdneho poriadku a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Oprávnený orgán štátu - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Všeobecného nariadenia o ochrane údajov.

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov: 5 rokov

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Z dôvodu dodržiavania zásady minimalizácie sú všetky Vami poskytnuté osobné údaje nevyhnutnou zákonnou požiadavkou pre naplnenie účelu ich spracúvania.

 

Účel spracúvania osobných údajov – Stavebný zákon

V rámci činnosti dochádza ku spracúvaniu osobných údajov pri vydávanie územných rozhodnutí rôzneho typu, vydávanie písomných vyjadrení k drobným stavbám, stavebným úpravám a udržiavacím prácam, vydávanie stavebných povolení na stavby a ich zmeny, vydávanie kolaudačných rozhodnutí na stavby, pre ktoré stavebný úrad vydal stavebné povolenie, vydávanie rozhodnutí o zmene v užívaní stavby, vydávanie rozhodnutí na odstránenie stavby alebo nariadení odstránenia stavieb, vydávanie rozhodnutí o dodatočnom povolení stavby, vydávanie povolení na informačné, reklamné a propagačné zariadenia, prejednávanie priestupkov pri porušení stavebného zákona, správnych deliktov a ukladanie pokút, vykonávanie štátneho stavebného dohľadu, príprava návrhov na vydanie územnoplánovacích informácií.

Okruh dotknutých osôb: fyzické osoby – žiadatelia (stavebníci), účastníci konania, žiadatelia o ÚPI.

Zoznam osobných údajov: titul, meno, priezvisko, bydlisko, email, telefónne číslo, osobné údaje v rozsahu uvedenom na listoch vlastníctva na miesto stavby a na susedné parcely; súhlas majiteľa pozemku, ak stavebník nie je vlastníkom pozemkom  v zmysle §139 Stavebného zákona; osobné údaje účastníkov konania v rozsahu titul, meno, priezvisko a bydlisko.

Právny základ spracúvania osobných údajov: Zákon č. 50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku (stavebný zákon) v znení neskorších predpisov, Zákon č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov.

Kategórie príjemcov: Ministerstvo vnútra SR - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle: Zákona č. 369/1990 Z. z. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov, Súdy, OČTK - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Zákona 301/2005 Z. z. trestný poriadok v znení neskorších predpisov, Zákona č. 162/2015 Z. z. správny súdny poriadok v znení zákona č. 88/2017 Z. z., Zákona č. 125/2016 Z. z., Zákona o niektorých opatreniach súvisiacich s prijatím Civilného sporového poriadku, Civilného mimo sporového poriadku a Správneho súdneho poriadku a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Oprávnený orgán štátu - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Všeobecného nariadenia o ochrane údajov.

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov: 10 rokov

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

z dôvodu dodržiavania zásady minimalizácie sú všetky Vami poskytnuté osobné údaje nevyhnutnou zákonnou požiadavkou pre naplnenie účelu ich spracúvania.

 

Účel spracovania osobných údajov v Evidencii voličov

V rámci činnosti dochádza ku spracúvaniu osobných údajov  pri zostavovaní a vedení stáleho zoznamu voličov za účelom výkonu volebného práva.

Okruh dotknutých osôb: občania s volebným právom.

Zoznam osobných údajov: titul, meno, priezvisko, dátum narodenia, rodné číslo, adresa trvalého pobytu.

Právny základ spracúvania osobných údajov: Zákon č. 180/2014 Z. z. o podmienkach výkonu volebného práva a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

Kategórie príjemcov: MV SR - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Zákona č. 253/1998 Z. z. o hlásení pobytu občanov SR a registri obyvateľov SR v znení neskorších predpisov, Súdy, OČTK - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Zákona 301/2005 Z. z. trestný poriadok v znení neskorších predpisov, Zákona č. 162/2015 Z. z. správny súdny poriadok v znení zákona č. 88/2017 Z. z., Zákona č. 125/2016 Z. z., Zákona o niektorých opatreniach súvisiacich s prijatím Civilného sporového poriadku, Civilného mimo sporového poriadku a Správneho súdneho poriadku a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Oprávnený orgán štátu - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Všeobecného nariadenia o ochrane údajov.

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov: 5 rokov

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Z dôvodu dodržiavania zásady minimalizácie sú všetky Vami poskytnuté osobné údaje nevyhnutnou zákonnou požiadavkou pre naplnenie účelu ich spracúvania.

 

Účel spracúvania osobných údajov v Evidencii účtovných a daňových dokladov

V rámci činnosti dochádza ku spracúvaniu osobných údajov pri spracovaní účtovných dokladov a agendy spojenej s jej spracovaním.

Okruh dotknutých osôb: fyzické osoby – klienti, zamestnanci.

Zoznam osobných údajov: meno, priezvisko, titul, adresa trvalého pobytu, adresa prechodného pobytu, telefónne číslo, e-mailová adresa, dátum narodenia, druh a číslo dokladu totožnosti, podpis, číslo bankového účtu fyzickej osoby.

Právny základ spracúvania osobných údajov: zákon č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov, zákon č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v znení neskorších predpisov, zákon č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov, zákon č. 152/1994 Z. z. o sociálnom fonde a o zmene a doplnení zákona č. 286/1992 Zb. o daniach z príjmov v znení neskorších predpisov, zákon č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov.

Kategórie príjemcov: sociálna poisťovňa, zdravotné poisťovne, daňový úrad a subjekty, ktorým osobitný predpis zveruje právomoc rozhodovať o právach a povinnostiach fyzických osôb: súdy, orgány činné v trestnom konaní.

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov: 10 rokov

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Z dôvodu dodržiavania zásady minimalizácie sú všetky Vami poskytnuté osobné údaje nevyhnutnou zákonnou požiadavkou pre naplnenie účelu ich spracúvania.

 

Účel spracovania osobných údajov v rozhodovaní pri výrube a ochrane drevín

V rámci činnosti dochádza ku spracúvaniu osobných údajov za účelom vedenia agendy potrebnej k rozhodovaniu vo veciach životného prostredia (výrub a ochrana drevín).

Okruh dotknutých osôb: fyzické osoby - žiadatelia o výrub,  fyzické osoby - dotknuté výkonom štátneho dozoru v I. stupni, fyzické osoby - účastníci konania.

Zoznam osobných údajov: meno, priezvisko, bydlisko, telefónne číslo, email, Údaje o pozemku, na ktorom drevina rastie: Katastrálne územie, druh pozemku, číslo parcely, kópia listu vlastníctva, súhlas vlastníka, správcu, prípadne nájomcu (ak mu takéto oprávnenie vyplýva z nájomnej zmluvy) pozemku, na ktorom drevina rastie, ak žiadateľ nie je jeho vlastníkom (správcom, nájomcom).

Právny základ spracúvania osobných údajov: Zákon č. 369/1990 Z. z. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov. Zákon č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov. Zákon č. 543/2002 Z. z. o ochrane prírody a krajiny v znení neskorších predpisov. Zákon č. 272/1994 Z. z. o ochrane zdravia ľudí v znení neskorších predpisov. Zákon č. 220/2004 Z .z. o ochrane a využívaní pôdy v znení neskorších predpisov. Zákon č. 401/1998 Z. z. o poplatkoch za znečisťovanie prostredia v znení neskorších predpisov. Zákon č. 478/2002 Z. z. o ochrane ovzdušia v znení neskorších predpisov.

Kategórie príjemcov: Ministerstvo životného prostredia SR: spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle: Zákona č. 543/2002 Z. z. o ochrane prírody a krajiny v znení neskorších predpisov. Zákona č. 272/1994 Z. z. o ochrane zdravia ľudí v znení neskorších predpisov. Zákona č. 220/2004 Z .z. o ochrane a využívaní pôdy v znení neskorších predpisov. Zákona č. 401/1998 Z. z. o poplatkoch za znečisťovanie prostredia v znení neskorších predpisov. Zákona č. 478/2002 Z. z. o ochrane ovzdušia v znení neskorších predpisov, Okresný úrad – spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle: Zákona č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov, Súdy, OČTK - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Zákona 301/2005 Z. z. trestný poriadok v znení neskorších predpisov, Zákona č. 162/2015 Z. z. správny súdny poriadok v znení zákona č. 88/2017 Z. z., Zákona č. 125/2016 Z. z., Zákona o niektorých opatreniach súvisiacich s prijatím Civilného sporového poriadku, Civilného mimo sporového poriadku a Správneho súdneho poriadku a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Oprávnený orgán štátu - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Všeobecného nariadenia o ochrane údajov.

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov: 10 rokov

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Z dôvodu dodržiavania zásady minimalizácie sú všetky Vami poskytnuté osobné údaje nevyhnutnou zákonnou požiadavkou pre naplnenie účelu ich spracúvania.

 

Účel spracúvania osobných údajov v oznamovaní protispoločenskej činnosti

V rámci činnosti dochádza k spracúvaniu osobných údajov za účelom vedenia agendy potrebnej k splneniu zákonnej povinnosti prevádzkovateľa pri prešetrovaní podnetov podaných k prešetreniu protispoločenskej činnosti.

Okruh dotknutých osôb:  fyzické osoby, ktoré podali oznámenie.

Zoznam osobných údajov: titul, meno a priezvisko, adresa pobyt u osoby, ktorá podala podnet, dátum doručenia podnetu, predmet podnetu, výsledok preverenia podnetu, dátum skončenia preverenia podnetu.

Právny základ spracúvania osobných údajov: Zákon č. 307/2014 Z. z. o niektorých opatreniach súvisiacich s oznamovaním protispoločenskej činnosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

Kategórie príjemcov: subjekty, ktorým osobitný predpis zveruje právomoc rozhodovať o právach a povinnostiach fyzických osôb: súdy, orgány činné v trestnom konaní.

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov: podnety 3 roky

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Z dôvodu dodržiavania zásady minimalizácie sú všetky Vami poskytnuté osobné údaje nevyhnutnou zákonnou požiadavkou pre naplnenie účelu ich spracúvania.

 

Účel spracúvania osobných údajov v Evidencii zmlúv

V rámci činnosti dochádza ku spracúvaniu osobných údajov, ktoré je nevyhnutné na plnenie zmluvy, ktorej zmluvnou stranou je dotknutá osoba, alebo na vykonanie opatrenia pred uzatvorením zmluvy na základe žiadosti dotknutej osoby.

Okruh dotknutých osôb: fyzické osoby – zmluvná strana

Zoznam osobných údajov: meno, priezvisko, titul, trvalý/prechodný pobyt, číslo účtu fyzickej osoby, názov banky, číslo občianskeho preukazu, údaje týkajúce sa predmetu zmluvy.

Právny základ spracúvania osobných údajov: § 13 ods. 1 písm. b) zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

Kategórie príjemcov: subjekty, ktorým osobitný predpis zveruje právomoc rozhodovať o právach a povinnostiach fyzických osôb: súdy, orgány činné v trestnom konaní.

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov: zmluvy - 10 rokov

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Z dôvodu dodržiavania zásady minimalizácie sú všetky Vami poskytnuté osobné údaje nevyhnutnou zmluvnou požiadavkou pre naplnenie účelu ich spracúvania.

 

Účel spracúvania osobných údajov – Fotografie

V rámci činnosti dochádza ku zverejňovaniu fotografií na webovom sídle prevádzkovateľa, sociálnych sieťach, nástenných tabuliach.

Okruh dotknutých osôb: fyzické osoby.

Zoznam osobných údajov: titul, meno a priezvisko.

Právny základ spracúvania osobných údajov: súhlas dotknutej osoby.

Kategórie príjemcov: subjekty, ktorým osobitný predpis zveruje právomoc rozhodovať o právach a povinnostiach fyzických osôb: súdy, orgány činné v trestnom konaní.

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov: 5 rokov

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať súhlas so spracovaním osobných údajov, ktoré sa jej týkajú. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním; pred poskytnutím súhlasu musí byť dotknutá osoba o tejto skutočnosti informovaná. Dotknutá osoba môže súhlas odvolať rovnakým spôsobom, akým súhlas udelila.

 

Účel spracúvania osobných údajov v Evidencii uchádzačov o zamestnanie

V rámci činnosti dochádza k spracúvania osobných údajov pre písomnosti priamo súvisiace s evidenciu uchádzačov o zamestnanie.

Okruh dotknutých osôb: uchádzači o zamestnanie.

Zoznam osobných údajov: meno, priezvisko, titul, trvalý pobyt, prechodný pobyt, dátum narodenia, telefónne číslo, vzdelanie, prax, e-mailovú adresa, ďalšie údaje v rozsahu životopisu, motivačného listu a žiadosti o zamestnanie.

Právny základ spracúvania osobných údajov: súhlas dotknutej osoby.

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov: 3 roky

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať súhlas so spracovaním osobných údajov, ktoré sa jej týkajú. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním; pred poskytnutím súhlasu musí byť dotknutá osoba o tejto skutočnosti informovaná. Dotknutá osoba môže súhlas odvolať rovnakým spôsobom, akým súhlas udelila.

 

 

Dotknuté osoby, o ktorých sú spracúvané osobné údaje pre konkrétne vymedzené účely, si môžu uplatniť nasledovné práva:

Právo požadovať prístup k svojim osobným údajom - Právo na opravu osobných údajov - Právo na vymazanie osobných údajov - Právo na obmedzenie spracúvania osobných údajov - Právo namietať proti spracúvaniu osobných údajov - Právo na prenos svojich osobných údajov - Právo podať sťažnosť dozornému orgánu, t.j. Úradu na ochranu osobných údajov SR.

Uvedené práva dotknutej osoby sú bližšie špecifikované v článkoch 15 až 21 Nariadenia. Dotknutá osoba si uvedené práva uplatňuje v súlade s Nariadením a ďalšími príslušnými právnymi predpismi. Voči prevádzkovateľovi si dotknutá osoba môže svoje práva uplatniť prostredníctvom písomnej žiadosti alebo elektronickými prostriedkami. V prípade, že dotknutá osoba požiada o ústne poskytnutie informácií, informácie sa môžu takto poskytnúť za predpokladu, že dotknutá osoba preukázala svoju totožnosť.

 

Obec Lovčica-Trubín prijala všetky primerané personálne, organizačné a technické opatrenia za účelom maximálnej ochrany Vašich osobných údajov s cieľom v čo najväčšej miere znížiť riziko ich zneužitia. V zmysle našej povinnosti vyplývajúcej z článku 34 Nariadenia Vám ako dotknutým osobám oznamujeme, že ak nastane situácia, že ako prevádzkovateľ porušíme ochranu Vašich osobných údajov spôsobom, ktorý pravdepodobne povedie k vysokému riziku pre práva a slobody fyzických osôb, bez zbytočného odkladu Vám túto skutočnosť oznámime.

Právne predpisy a s ňou súvisiace spôsoby spracovávania Vašich osobných údajov sa môžu meniť. Ak sa tieto zásady rozhodneme aktualizovať, umiestnime zmeny na našej webstránke a budeme Vás o týchto zmenách informovať. V prípadoch, kedy má dôjsť k zásadnejšej zmene týchto zásad, alebo v prípade, kedy nám tak uloží zákon, budeme Vás informovať vopred. Žiadame Vás, aby ste si tieto zásady starostlivo prečítali a pri ďalšej komunikácii s nami, resp. používaní našej webstránky tieto zásady pravidelne kontrolovali.

Ak máte akúkoľvek otázku ohľadne spracúvania Vašich osobných údajov, vrátane uplatnenia vyššie uvedených práv, môžete sa obrátiť na našu Zodpovednú osobu poskytovanú spoločnosťou EuroTRADING s.r.o. (www.eurotrading.sk), emailom na  zo@eurotrading.sk.  Všetky vaše podnety a sťažnosti riadne preveríme a zašleme Vám vyjadrenie.

Ak nie ste spokojný s našou odpoveďou, alebo sa domnievate, že vaše osobné údaje spracúvame nespravodlivo alebo nezákonne, môžete podať sťažnosť na dozorný orgán, ktorým je Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, https://dataprotection.gov.sk, Hraničná 12, 820 07 Bratislava 27; tel. číslo: +421 /2/ 3231 3214; E-mail: statny.dozor@pdp.gov.sk.

 

 

Ochrana osobných údajov

Dohľad nad spracovaním osobných údajov v našej spoločnosti zabezpečuje

 

firma EuroTRADING s.r.o.

 

a

 

v súlade s § 44 zákona č. 18/2018  Z. z. a  článkom 37 NARIADENIA EURÓPSKEHO

 

PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679

 

poskytuje zodpovednú osobu, ktorú môžete kontaktovať na adrese zo@eurotrading.sk


 


5089929

Úvodná stránka